latinica  ћирилица
24/07/2015 |  20:00 | Autor: RTRS

9.međunarodni filmski festival "Kratkofil plus" (VIDEO)

U Banjalaci je u toku 9.međunarodni filmski festival "Kratkofil plus" koji se ove godine održava na dvije lokacije - Domu omladine za dnevni program i tvrđavi Kastel za večernje projekcije i koncerte.

Osim takmičarskog programa u kojem će biti prikazano 35 filmskih izdanja kratkog metra, publika na otvorenom kinu tvrđave Kastel, može uživati i u programu dugometražnih filmova - Panorama plus.

Sinoć je na tvrđavi Kastel premijerno predstavljen Panč Internešnl projekat koji je rađen u saradnji sa švedskim Flimer festivalom. Riječ je o kratkoj školi dokumentranog filma.

- Danas nas očekuje dobar program u Domu omladine , kao i na Kastelu , od 21. čas tu je takmičarski rpogram. Nakon toga slijedi program panorama Plus u sklopu kojeg ćemo imati priliku da vidimo sjajna filmska ostvarenja Želimira Žilnika pod nazivom “Destinacija Serbistan, rekla je Јovana Tošić, portparolka Međunarodnog festivala “Klratkofil plus“.

Ove godine filmove su prijavila značajna imena evropske kinematografije koja su ušla u takmičenje, štosa sobom nosi pozitivne kritike profesije i publike.

- Izuzetno smo zadovoljni ovogodišnjom posjetom i odazivom publike shvatili smo da imamo tu neku svoju vjernu publiku koja nas prati iz godine u godinu kao i prethodnih godina. Publika je ove godine prepoznala vrhunski kvalitet našeg festivala, dodala je Tošićeva.

Sutra su na programu projekcije filmova poznatog filmskog fotografa Karla Varinija. Radi spajanja muzike i filma formirana je Јelen muzička pozornica , gdje publika svake večeri uživa u sjajnoj atmosferi domaćih izvođača.