latinica  ћирилица
25/07/2015 |  08:57 | Autor: RTRS

Hrvatska: Reagovanja na odluku UEFA

Oduzimanje boda, dvije utakmice bez navijača i 100.000 evra kazna je za Hrvatsku zbog kukastog krsta na "Poljudu" uoči utakmice kvalifikacija za Euro protiv Italije.
Miroslav Ćiro Blažević   (Foto:abc.ba) -
Miroslav Ćiro Blažević (Foto:abc.ba)

Fudbalski savez Hrvatske je, može se slobodno reći, odahnuo, jer je kazna UEFA mogla biti puno žešća, a jedna od varijanti je bila i izbacivanje Hrvatske iz kvalifikacija.

Reagovanja na kaznu u Hrvatskoj su podijeljena, od onih koji se slažu da Hrvatska dobro prošla nakon odluke UEFA, do onih koji smatraju da je ona prezigorozna. Јedan od ljudi koji smatra da je HNS prestrogo kažnjen je i nekadašnji selektor Hrvatske Miroslav Ćiro Blažević.

"Iznenađen sam kaznom, ali negativno. Ovo je drastična kazna koju reprezentacija nije zaslužila. Međutim, stvorila se takva klima da će nas izbaciti iz kvalifikacija, pa sada svi slave. Nemamo šta da slavimo. Da li oni znaju da je Hrvatska još jednom pribijena na stub srama, bez razloga, jer nismo krivi", rekao je Blažević, a prenose "Novosti".

Јedan od onih koji su proslavili kaznu je nekadašnji reprezentativac Davor Vugrinec.

"Nikada nije prijatno kada se oduzmu bodovi. Ali, nemojmo se praviti naivni, kaznu smo očekivali i mogla je da bude neuporedivo drastičnija i pogubnija za hrvatski fudbal. Oduzeti bod možemo da podnesemo, a na novčane kazne smo već godinama navikli", kaže Vugrinec.

POdsjećamo, HNS je u posljednjih deset godina platio gotovo milion evra na ime kazni.

Stadion u "Poljud"u bio je prazan za meč sa Italijom, zbog rasizma sa tribina tokom meča Hrvatska - Norveška, i tada su kažnjeni 55.000 evra.