latinica  ћирилица
25/07/2015 |  18:03 | Autor: SRNA

Putin: Predstojeći Mundijal - grandiozan sportski događaj

Rusija će učiniti sve što je u njenoj moći da Svjetski kup u fudbalu 2018. godine bude "grandiozan sportski događaj", izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin tokom razgovora sa šefom Svjetske fudbalske federacije Sepom Blaterom.
Putin i Blater (photo: Twitter @tribundergi) -
Putin i Blater (photo: Twitter @tribundergi)

"Gospodine predsjedniče, kao što sam i obećao, učinićemo sve što je moguće da se fudbalski igrači i navijači koji dođu ovdje osjećaju kao kod kuće, a i oni koji će prvenstvo da prate putem televizije da osjećaju da lično prisustvuju ovom grandioznom sportskom događaju", rekao je Putin na sastanku sa Blaterom uoči preliminarnog žrijeba u Sankt Peterburgu.

U Sankt Peterburgu večeras će biti održan preliminarni žrijeb i na njemu će biti određene kvalifikacione grupe za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Ruski predsjednik se zahvalio Blateru zbog fokusiranja na sport uprkos "razvoju situacije u vezi sa fudbalom".

"Mi vidimo šta se događa u vezi sa fudbalom. Zahvalni smo vam jer vi i dalje sve vrijeme i pažnju i dalje fokusirate, prije svega, na sport", rekao je Putin, prenio je TAS S.

Blater je rekao da je činjenica da će Mundijal biti održan u Rusiji posebno značajna sada, imajući u vidu aktuelnu geopolitičku situaciju.