latinica  ћирилица
25/07/2015 |  19:57 | Autor: Agencije

Baždarević: Zadovoljan sam grupom

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević nakon žrijeba za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji izjavio je da je zadovoljan grupom u kojoj se nalazi BiH.

"Zadovoljan sam grupom u kojoj je BiH, iako sam želio neke nove selekcije. Ali, moramo biti zadovoljni sa ovom grupom. Grupa je dobra. Moramo da tražimo svoju šansu u ovoj grupi. Ako ne možemo pobijediti ove ekipe, onda ne trebamo ni ići na Svjetsko prvenstvo", rekao je Baždarević.

Selektor "Zmajeva" istakao je da je reprezentacija Belgije favorit, ali da se BiH može boriti za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Belgija je sigurno favorit u našoj grupi jer imaju dobar tim, ali i mi se možemo boriti i za prvo mjesto u ovoj grupi. Ne bi trebali biti nezadovoljni, nikako", rekao je selektor.

Žrijebom koji je održan danas u Sankt Peterburgu, odlučeno da će fudbalska selekcija BiH igrati u kvalifikacijskoj grupi H zajedno sa Belgijom, Grčkom, Estonijom i Kiprom.

Reprezentacije iz Evrope su svrstane u devet grupa, pobjednici grupa će se automatski kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo, dok će još četiri učesnika Mundijala iz Evrope biti poznata nakon baraža u kojem će igrati osam najboljih drugoplasiranih ekipa.

Kvalifikacije u Evropi počinju 4. septembra 2016. godine, a posljednje utakmice se igraju 10. oktobra 2017. godine.

Mundijal u Rusiji, 21. po redu, održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine.