latinica  ћирилица
26/07/2015 |  08:37 | Autor: RTRS

Premijer liga: Borac - Željezničar

Fudbaleri banjalučkog Borca sa sastaju danas sa ekipom Željezničara u derbi utakmici prvog kola Premijer lige Bodne i Hercegovine.

Pred mladim timom Vlade Јagodića biće težak ispit s obzirom da im u goste stiže ekipa koja igra u sjajnoj formi i koja je jedan od glavnih kandidata za titulu.

Predvođeni nekadašnjim šefom stručnog štaba Borca, Milomirom Odovićem, sarajevski "plavi" bilježe sjajne rezultate ove sezone, plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, uz gol razliku 6:0.

Napad Željezničara,  koji čine dvojica bivših fudbalera Borca, Јoco Stokić i Ognjen Đelmić, Riad Bajić i Zoran Kokot, biće veliki test za mladi tim "crveno - plavih".

Međutim, u taboru banjalučkog kluba vjeruju da "crveno-plavima" ne nedostaje želje da pruže dobru predstavu na startu šampionata.

"Čvrsto vjerujem da ćemo mi u pristupu, u želji, biti na izuzetno visokom nivou. Kada je riječ o kvalitetu, i mene interesuje koliko ovi mladi igrači mogu protiv ekipe kao što je Željezničar i jedva čekam utakmicu", rekao je šef stručnog štaba Borca Vlado Јagodić.

Utakmica Borac - Željezničar igra se na "Gradskom stadionu" sa početkom u 20 časova.

U preostalim utakmicama današnjeg programa sastaju se Slavija - Velež, Travnik - Široki Brijeg i Zrinjski - Olimpik.

Prvo kolo će se kompletirati sutra utakmicom Sarajevo - Drina.

Premijer liga, prvo kolo

Nedjelja, 26. jul:
Travnik - Široki Brijeg(17.30)
Slavija - Velež (17.30)
Borac - Željezničar (20.00)
Zrinjski - Olimpik (20.30)

Subota, 25.jul:
Rudar - Mladost 3:0
Radnik - Vitez 1:0
Čelik - Sloboda 1:0

Ponedjeljak, 27. jul:
Sarajevo - Drina (17.30)