latinica  ћирилица
27/07/2015 |  07:05 | Autor: B92

"Rivalstvo Bolta i Getlina može napraviti ludnicu na SP"

Rivalstvo atletičara Јuseina Bolta i DŽastina Getlina može da proizvede "ludnicu" na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Pekingu, smatra bivši britanski atletičar Daren Kembel.

Bolt, koji je postavio svjetski rekord na 100 metara od 9,58 sekundi 2009. godine na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, ove godine se bori sa povredama i tek je u petak na mitingu Dijamantske lige u Londonu trčao ispod deset sekundi - 9,87.

Kembel je naveo da je nastup u Londonu dokaz da Јamajčanin može da se suprotstavi najbržem čovjeku ove godine, Amerikancu DŽastinu Getlinu.

Obojica vjeruju da mogu da osvoje zlato. Bolt je sada u formi, ima samopouzdanja... Getlin definitivno vЈeruje da može da pobijedi i to je ono što će dovesti do potpune ludnice u Pekingu. Rivalstvo je važno jer tera ljude naprijed, rekao je Kembel za Bi-Bi-Si.

Getlin, koji je u dva navrata zbog dopinga bio suspendovan, u maju ove godine je postavio lični rekord na 100 metara od 9,74 sekunde, a ispod 9,8 trčao je još četiri puta. Ovakvi rezultati za Kembela su dokaz da se Amerikanac ne uzrujava lako i da ga ne dotiče ono što se o njemu govori.

On je pravi rival, on ne odustaje... Ali, sada, poslije petka, veoma sam uzbuđen zbog Svjetskog prvenstva. Prije petka Getlin je bio veliki favorit, a to je bilo pomalo dosadno, naveo je Kembel.

Bolt će se u agvustu vratiti na stadion "Ptičje gnijezdo" u Pekingu gdje je na Olimpijskim igrama 2008. godine na 100 i 200 metara osvojio svoje prve olimpijske medalje.