latinica  ћирилица
27/07/2015 |  12:41 | Autor: B92

Јunajted doveo golmana u slučaju odlaska De Hee

Fudbalski klub Mančester junajted objavio je da je doveo golmana Serhija Romera iz Sampdorije pošto još nije jasno da li David De Hea ostaje.
Serhio Romero - Foto: AP
Serhio RomeroFoto: AP

28-godišnji Argentinac je postao slobodan agent na kraju prošle sezone, a u redovima "Crvenih đavola" će zamijeniti Viktora Valdesa, kojem je poručeno da može da potraži novi klub.

Romero, koji je potpisao trogodišnji ugovor, već je sarađivao sa menadžerom Јunajteda Lujom van Galom u AZ Alkmarom, a pod njegovim vođstvom osvojio je titulu u Holandiji u sezoni 2008/09.

"Moramo da se pripremimo za novu sezonu uz prijetnju da David De Hea ode u Real. Serhio Romero to ispunjava jer moramo brzo da prihvatimo sve što se dešava", rekao je Van Gal.

De Hea ima ugovor na još godinu dana sa Јunajtedom, a za njegove usluge je zainteresovan Real. Ukoliko španski golman, međutim, ostane, Van Gal ističe da će se Romero boriti sa njim za mesto prvog golmana.

"Uvijek vam je potrebna konkurencija. Ako vidim da je jedan igrač bolji od drugog koji je u startnih 11, on će igrati sljedeću utakmicu", istakao je Van Gal.

Romero je, inače, prošle godine bio junak trijumfa Argentine nad Holandijom koju je vodio Van Gal na Mundijalu u Brazilu. Spasio je dva penala u polufinalu, a sada je postao peto pojačanje "Đavola" u ljetnom prelaznom roku. Prije njega, na "Old Traford" su stigli Mateo Darmijan, Bastijan Švajnštajger, Morgan Šniderlin i Memfis Depaj.