latinica  ћирилица
27/07/2015 |  16:35 | Autor: novosti.rs

Gvardiola naredne godine preuzima Siti?

Trener Bajerna Pep Gvardiola preuzeće na ljeto naredne godine Ekipu Mančester Sitija.

Španskom stručnjaku će sljedeće godine isteći ugovor sa šampionom Njemačke, a bogati vlasnici "Građana" uspjeli su da ga ubijede da dođe na "Etihad", prenose "Novosti".

Finansijski detalji dogovora Katalonca sa čelnicima Sitija za sada nisu poznati, ali je sigurno da će da zaradi ogroman novac, ako se zna njegovo umijeće i platežna moć vlasnika engleskog kluba.

Vodeći ljudi Sitija su na taj način iz trećeg pokušaja uspeli da dođu do Gvardiole. Šeici iz UAE su Pepa željeli na klupi prije tri godine, kada se oprostio od Barselone i poslije jednogodišnje pauze, ali se on tada odlučio za Bajern.

Gvardiola sa Bajernom dominira u Njemačkoj, ali se više puta našao na meti kritika zbog načina igre, a ponajviše zbog toga što nije osvojio Ligu šampiona. Bajern u novoj sezoni neće imati dostojnog konkurenta u Njemačkoj, a Gvardiola bi od Bavarske mogao da se oprosti upravo trofejom Lige šampiona.

Španski menadžer je sa Barselonom tri puta osvajao Primeru i dva puta Ligu šampiona. Na klupi Bajerna je dva puta bio prvak Njemačke.