latinica  ћирилица
30/07/2015 |  09:59 | Autor: TANЈUG

Otvorena 49. Gitarijada u Zaječaru

U specifičnoj atmosferi arheološkog lokaliteta Feliks Romulijana sinoć je grad Zaječar otvorio vrata rok muzičarima, pošto je na tom mjestu otvorena 49. Gitarijada.
Darko Rundek - Foto: TANЈUG
Darko RundekFoto: TANЈUG

Gitarijada je zvanično počela dodjelom ključeva grada Zaječara Rokonačelniku ovogodišnje manifestacije, Nenadu Milosavljeviću, poznatom kao Neša Galija, i uručivanjem nagrade "Kostadin Kostadinović - Čauš" muzičaru i novinaru Vladimiru Јankoviću - DŽetu.

Milosavljeviću je ključeve grada uručio gradonačelnik Velimir Ognjenović, a Јankoviću je nagradu predao zamjenik gradonačelnika Mirko Nikolić.

Prije te ceremonije svečano je otkrivena tabla povodom preimenovanja ulice "4. juli" u Kostadin Kostadinović Čauš.

Ulica u Zaječaru je odnedavno ponijela ime tog producenta i osnivača Gitarijade koja je uz njegovo rukovodstvo postala najznačajnija rok manifestacija u Јugoslaviji, ali i na Balkanu.

Program je nastavljen nastupom Darko Rundek Kargo tria, DŽibonija i Vlatka Stefanovskog, Nikole Vranjkovića, Gige Gruva Going Grupa i pobjednika 48. Gitarijade benda D` Zu.

U okviru takmičarskog dijela nastupiće 14 bendova u polufinalu. Ocjenjivaće ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a čanovi su Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta DŽambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Polufinale će biti održano 30. i 31. jula, a finale 1. avgusta.

Na Gitarijadi će nastupiti i Van Gog, Dubioza Kolektiv, Hard Tajm, Guano Ejps, Kerber, Lajbah, Galija, Terapi, Generacija 5, Električni orgazam, Đura i mornari i drugi.

Sastavni dio ovogodišnje Gitarijade koja će trajati do 1. avgusta je i 19. Moto skup, na čijoj će bini tokom naredna dva dana biti održano više od 10 koncerata.