latinica  ћирилица
31/07/2015 |  07:00 | Autor: RTRS

Odović: Mislim da imamo priliku za prolaz

Fudbaleri Željezničara poraženi su u Liježu od Standarda rezultatom 2:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Milomir Odović (FOTO: Јasmin Hadžić, Dnevni Avaz) -
Milomir Odović (FOTO: Јasmin Hadžić, Dnevni Avaz)

Igrači kluba sa "Grbavice" su u Belgiji pokazali dva lica, prvo poluvrijeme odigrali su loše, primili dva gola, da bi u drugom znatno agresivnijom igrom stigli do pogotka koji mu daje nadu da u iiipak može izboriti plej-of fazu.

"Nevjerovatno je kako smo onako slabo ušli u utakmicu. Nevjerovatno veliki broj izgubljenih lopti, tako da je Standard u prvom dijelu izgledao moćno i prava je sreća da je bilo samo 2:0. Na poluvremenu smo se malo sanirali i dogovorili da igramo bolje i to smo i uradili. Znali smo kako se ne smijemo braniti te smo u drugom dijelu bili bolji protivnik za jednu prigodu. Smatram kako smo ostvarili dobar rezulat pred uzvrat na Koševu", kazao je nakon utakmicu trener Željezničara Milomir Odović, a prenio sportsport.

"Ovaj Standard je jedna od najkvalitetnijih momčadi u Belgiji i to samo po sebi mnogo znači. Ova liga je puno kvalitetnija od naše. Na njihovom terenu postići pogodak je velika stvar. Mene raduje da smo i u drugom dijelu i trkački bili nešto dominantniji", tvrdi starteg Želje.

Na pitanje čemu se nada u revanšu Odović je odgovorio:

"Mislim kao imamo priliku za prolazak dalje. Ova ekipa je zaista za repsekt, ali mislim da ćemo na našem terenu izgledati mnogo bolje i smatram da mi možemo pružiti bolju igru te da će nam to u konačnici donijeti i pozitivan rezultat", zaključio je Odović.