latinica  ћирилица
31/07/2015 |  15:43 | Autor: novosti.rs

Dinamo oprostio neprimjeren gest Mačadu

Portugalski fudbaler Paulo Mačado, ipak, ostaje u zagrebačkom Dinamu, čiji su čelnici odlučili da mu oproste srednji prst prema navijačima na "Maksimiru", prilikom napuštanja terena na prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija LŠ protiv Moldea.
Neprimjeren gest Paula Mačada - Foto: youtube
Neprimjeren gest Paula MačadaFoto: youtube

Ipak, Brazilac će morati da plati kaznu od 100.000 evra, koje će biti raspoređene u humanitarne svrhe, s tim što će u tim akcijama učestvovati i sam Mačado.

"Napravio sam veliku grešku, još jednom se svima izvinjavam, navijačima, predsedniku, porodici... Čak me je i sin poslije utakmice pitao zašto sam to uradio. Zahvaljujem se saigračima na podršci", rekao je na vanrednoj konferenciji za medije Maćado.

Da portugalski fudbaler zaista ima podršku u svlačionici potvrdio je i kapiten "modrih" Domagoj Antolić, koji se javnosti obratio u ime cijele ekipe.

"Pogriješio je i izvinio se svima. Navijači moraju da se poštuju i ja ih molim da mu pruže drugu priliku. Vjerujte, davaće još više od sebe", rekao je Antolić, dok je trener Zoran Mamić kratko obrazložio promenu mišljenja u samo dva dana.

Podsjećamo, Mamić je odmah posle meča rekao da za Mačada vjerovatno više neće biti mjesta u Dinamu, da bi 48 sati kasnije promijenio mišljenje, rekavši da u ugovoru pravne mogućnosti i nisu baš na strani Dinama.

-"Svi su bili za to da ostane i ovo je primjerena kazna za njega. Pojedinac nikada nije iznad kluba, a mi moramo da budemo spremni da praštamo. Ovo je svakako loš trenutak za sve nas", rekao je Mamić.