latinica  ћирилица
01/08/2015 |  09:39 | Autor: RTRS

Omladinci Srpske na turniru u Јablonecu (VIDEO)

Fudbalske reprezentacije Republike Srpske, igrači rođeni 2001. i 2003. godine ovog vikedna nastupaju na kvalitetnom Međunarodnom turniru "Јozef Kubin" u češkom gradu Јablonecu.
Omladinci Republike Srpske u Јablonecu - Foto: RTRS
Omladinci Republike Srpske u ЈablonecuFoto: RTRS

Nakon 15 sati puta i pređenih 1000 kiloetara, fudbalska reprezentacija Republike Srpske doputovala je u češki grad Јablonec.

Na međunarodnom turniru učetvovaće 31 dječak iz 19 klubova Srpske, koji su raspoređeni u uzrasne selekcije, do 13 i do 15 godina. Nakon prošlogodišnjih dobrih rezultata, naši omladinci očekuju da se i ove godine dobro predstave.

"Dječaci 2003. godišta igraće na jednom terenu, a dvije godine stariji dječaci na drugom. Moramo reći da je turnir izuzetno jak, tu su klubovi prve češke lige i to je jedna izvanredna prilika da mi vidimo gdje smo mi u ovom trenutku", rekao je trener reprezentativnih selekcija u Fudbalskom savezu Srpske Zlatko Јelisavac.

Selekcija Republike Srpske u nedjelju će prisustvovati proslavi 70 godina postojanja Fudbalskog kluba Јablonec, koji je inače domaćin mladim fudbalerima iz Srpske u Češkoj. Mladi fudbaleri iz Republike Sprske imaće priliku i da prisustvuju jednom meču prve lige Češke, u kojem će igrati Јablonec.