latinica  ћирилица
01/08/2015 |  12:06 | Autor: Mondo

Ivanović: Moramo dati maksimum i bez Teletovića i Nurkića

Pripreme košarkaša Bosne i Hercegovine za Evorpsko prvenstvo protiču u dobroj atmosferi i odličnom raspoloženju.

Izabranici Duška Ivanovića trenutno borave u Sarajevu, a prema riječima selektora bh. košarkaša za sada protiče sve po planu.

"Za sada sve ide po planu. Služi nas sreća, nemamo povrijeđenih. Igrači su dosta spremni i rade zaista izvanredno. Nadamo se da u ovom periodom što nam je ostao i sa ovih 12 utakmica što imamo, da se možemo pripremiti dobro", rekao je Ivanović, prenosi "Mondo".

Ivanović je istakao da trenutno ne postoje šanse da Nihad Đedović zaigra za BiH na šampionatu Evopre, dok ga, kako je kazao, Јusuf Nurkić nije zvao. Na kraju je poručio kako košarkaši koji su se odazvali selektoru, i koji, kako je istakao, vrijedno rade na pripremama, imaju veliki optimizam i vjeru u sebe da mogu odigrati dobro na Eurobasketu.

"Nama ne treba nikakav poseban podstrek da mi vjerujemo da možemo nešto da uradimo. Ovi momci su došli ovdje s tom vjerom u sebe", kazao je selektor BiH.

Selekcija BiH će morati pružiti maksimum nakon činjenice da Јusuf Nurkić, Mirza Teletović i Nihad Đedović neće moći igrati za reprezentaciju prvenstvu Evrope, smatra košarkaš BiH Nedim Buza.

"Sigurno da će nam oni faliti jer to su naši glavni igrači. Ipak, možemo i moramo sada bez njih, tako da ćemo dati svoj maksimum. Trudićemo se maksimalno na Evropskom prvenstvu", poručio je Buza.

Košarkaši BiH će odigrati veliki broj prijateljskih utakmica u pripremnom periodu i učestvovati na pripremnim turnirima u Grčkoj i Turskoj, te Hrvatskoj.

Izabranici selektora Ivanovića po treći put uzastopno će učestvovati na Evropskom prvenstvu, koje će se prvi prvi put u istoriji odigrati u četiri zemlje, Francuskoj, Letoniji, Njemačkoj i Hrvatskoj od 5. do 20. septembra.

Selekcija BiH igraće u Monpeljeu, u grupi A, u kojioj su još Francuska, Rusija, Finska, Posljska i Izrael.