latinica  ћирилица
01/08/2015 |  12:25 | Autor: SRNA

Hrvatska: Kilometarske kolone prema moru

Na većini puteva u Hrvatskoj prema moru stvorene su kilometarske kolone, a saobraćaj usporavaju automobilske nesreće i jak vjetar.
Kilometarske kolone (Foto: Darko Tomas) - Foto: Cropix
Kilometarske kolone (Foto: Darko Tomas)Foto: Cropix

Zbog saobraćajne nesreće na autoputu Zagreb - Split ispred tunela Sveti Rok u pravcu mora kolona je duga tri kilometara, a pred odmaralištem Krka u pravcu Zagreba pet kilometara, saopšteno je iz Hrvatskog auto-kluba.

Na zagrebačkoj obilaznici, pred naplatnom rampom Lučko iz smjera Јankomira, kolona je duga oko devet kilometara, a iz pravca Ivanja Reke oko 20 kilometara.

Na autoputu Zagreb - Split pred naplatnom rampom Lučko u pravcu glavnog grada Hrvatske kolona je oko četiri kilometara, a na autoputu Zagreb - Macelj, od Zaprešića prema Јankomiru šest kilometra.

Pred naplatnom rampom Sveta Helena, na autoputu Zagreb - Goričan, kolona vozila je duga oko 13 kilometara, na autoputu Bregana - Lipovac, pred graničnim prelazom Bajakovo, oko četiri kilometra.

Zbog saobraćajnih nezgoda na autoputu Bregana - Lipovac, između čvorova Slavonski Brod i Sredanci u pravcu Zagreba, kolona je duga oko sedam kilometara.

Na autoputu Rupa-Diračje, pred naplatnom rampom Rupa, kolona je oko dva kilometra, prema graničnim prelazima Kaštel i Plovanija oko pet kilometara i djelimično se proteže na Istarski ipsilon, a pred tunelom Učka u pravcu Rijeke dva kilometara.

Povremenih zastoja ima na dionici autoputa Zagreb - Split, između Zagreba i Bosiljeva, zatim duž Јadranske magistrale, na putevima u Istri, prilazima turističkim centrima, te na Krčkom mostu.

Zbog jakog vjetra na dionici Јadranske magistrale od Novog Vinodolskog do Senja zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila sa kamp prikolicama i motocikle.

Јak vjetar usporava saobraćaj na autoputu Zagreb - Split između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, autoputa Rijeka - Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, te na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimično u Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru, te na autoputevima Zagreb - Split između tunela Mala Kapela i čvora Gospić, zatim Bregana - Lipovac između čvorova Nova Gradiška i Slavonski Brod i Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice - Vrbovsko.

Pojačan je saobraćaj vozila na većini graničnih prelaza sa Slovenijom, Mađarskom i BiH, a duža čekanja zabilježena su na prelazu Bajakovo, gdje je na izlasku kolona duga oko četiri kilometara.