latinica  ћирилица
01/08/2015 |  17:59 | Autor: B92

Divac postavlja ženu za pomoćnog trenera Kingsa

Јedna od najboljih američkih košarkašica svih vremena Nensi Liberman biće postavljena za pomoćnog trenera Sakramento Kingsa.
Nensi Liberman - Foto: getty
Nensi LibermanFoto: getty

Libermanova će tako postati druga žena asistent u NBA ligi, uz Beki Hamon, koja je prošle godine ispisala nove stranice istorije, kada je uvrštena u stručni štab San Antonio Sparsa.

Odluku o imenovanju Libermanove za pomoćnog trenera tima iz prestonice Kalifornije donio je potpredsjednik Kingsa Vlade Divac.

"Definitivno ću joj ponuditi posao", rekao je Divac u četvrtak, "DŽordž Karl i ja smo pričali o tome da bismo mogli da je vratimo u tim pošto nam je mnogo pomogla tokom Ljetne lige u Las Vegasu. Bila je sjajna, donijela nam je potpuno drugu dimenziju. Mislim da je to lepa prilika za nju".

57-godišnja Libermanova je tokom igračke karijere igrala za Finiks Merkjuri i Detroit Šok u WNBA ligi, u kojoj je kasnije trenirala tim iz Detroita i Teksas Ledžends.

Uvrštena je u košarkašku Kuću slavnih 1996. godine, a sa reprezentacijom Sjedinjenih Država je osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine i zlato na Svjetskom prvenstvu u Seulu 1979.

"Srećna sam što mogu da budem pionir. Ali, spremna sam da dobijem priliku da budem trener u NBA ligi. I umjesto da se ljudi meni zahvaljuju, ja treba da se zahvalim Beki", istakla je Libermanova.

Libermanova je prethodno radila i kao asistent generalnog direktora tima Dalas Maveriksa u Razvojnoj ligi.

Zvanična potvrda i predstavljanje Libermanove na novoj funkciji biće upriličena naredne nedjelje.