latinica  ћирилица
01/08/2015 |  20:41 | Autor: RTRS

Јablonec: Mlade selekcije Srpske poražene u finalima

Fudbalske reprezentacije RS do 13 i 15 godina, poražene su u finalu turnira Јozef Kubin u Јablonecu.

Dva finala su za svaku pohvalu, a vjerovatno da nije bilo umora i da je bilo malo više sportske sreće, slavila bi se bar jedna titula.

Obje ekipe Republike Srpske poražene su u finalu od ekipe Hradec. Ekipa do 13 godina izgubila je sa 1:0, što je ovoj selekciji bio prvi poraz i prvi primljeni gol na turniru.

"Bilo mi je lijepo, dobro smo se slagali. Izgubili smo jednu utakmicu, u finalu, u kojem su protivnici imali jednu priliku i uspjeli da je iskoriste", rekao je reprezentativac Srpske do 13 godina Sergej Manojlović.

U finalu turnira do 15 fodina, selekcija Srpske je poražena od ekipe Hradeca takođe sa 1:0.

"Umor nas je stigao, grčevi u mišićima, tako da, na žalost, nismo više mogli. Protivnik je bio kvalitetniji, ali mislim da smo mogli pobijediti da smo ušli malo jači u utakmicu", kazao je najbolji golman turnira do 15 godina Luka Kačavenda.

"Možda je mali fond igrača, dva - tri otkaza u zadnji čas, uzeo danak da mi u finalu ne odradimo ono što smo poželjeli i da dvije utakmice izgubimo minimalnim rezultatom", rekao je vd koordinatora reprezentativnih selekcija u FSRS Branimir Tulić.

Mladi fudbaleri nisu samo rezultatski dostojno predstavljali sport Republike Srpske, nego i svojim ponašanjem, na čemu su im čestitali i domaćini u Јablonecu.

Ekspedicija Republike Srpske sutra će biti na proslavi 70 godina postojanja Fudbalskog kluba Јablonec, a potom će posmatrati i jednu utakmicu iz češke Prve lige.