latinica  ћирилица
24/08/2015 |  11:51 | Autor: SRNA

Banjaluka: Završena Druga ljetna škola sportskog menadžmenta

U Banjaluci je, dodjelom sertifikata, završena Druga ljetna škola sportskog menadžmenta na kojoj su učestvovala 24 studenta sa univerziteta iz Banjaluke, Beograda, Zagreba, Ljubljane, Mostara, Niša i Leposavića.

Školu je organizovala Studentska organizacija Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci.

Član Organizacionog odbora Zoran Knežević rekao je da je ovo bila odlična prilika za studente sportskih nauka i sportske radnike da steknu nova, ali i nadograde postojeća znanja iz sportskog menadžmenta i da umrežavanjem upoznaju buduće saradnike sa područja jugoistočne Evrope.

On je naglasio da su učesnici najviše interesovanja pokazali za rafting.

"Težimo ka tome da Ljetna škola bude tradicionalan projekat jer su svi učesnici više nego zadovoljni znanjem koje su usvojili", naglasio je Knežević.

Svečanom zatvaranju prisustvovali su prvak Evrope 2015. godine u sportskoj gimnastici Marijo Možnik iz Roterdama i potpredsjednik tehničke komisije Evropske univerzitetske sportske asocijacije Marko Žunić.

"Žunić je ovom prilikom predstavio projekat Evropskih univerzitetskih igara 2016. godine na kojem će učestvovati više od 5.500 studenata sportista", naveo je Knežević.

Studente je kroz teorijska i praktična predavanja u sportskom menadžmentu šest dana vodio prodekan za naučno-istraživački rad Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Slobodan Simović. U okviru tih predavanja studijom slučaja regionalnog fudbalskog lidera Fudbalskog kluba "Borac" iz Banjaluke prikazana je analiza i izrada strategijskog plana ovog kluba, pojasnio je Knežević.

"Fudbalski klub `Borac` je zaista izašao u susret prilikom organizovanja škole, a većina njihovih radnika je pomogla njeno održavanje", rekao je Knežević.

On je naglasio da organizatori duguju veliku zahvalnost, osim vrhunskim predavačima, i gradu Banjaluka, Gradskoj turističkoj organizaciji i Rafting centru "Kanjon", koji su podržali održavanje ove škole.

Učesnici su na završnoj evaluaciji školu, koja je trajala od 17. do 22. avgusta, ocijenili kao veoma uspješnu i izrazili želju da učestvuju i sljedeće godine.