latinica  ћирилица
24/08/2015 |  12:24 | Autor: RTRS

Prvi dan upisa studenata u Bijeljini bez velike gužve (VIDEO)

Prvog dana drugog upisnog roka nema velike gužve na bijeljinskim fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Na svim studijskim programima ima slobodnih mjesta, a očekuje se da će osim brucoša iz Republike Srpske znatan broj studenata na prvi ciklus studija doći iz Srbije.
Upis studenata u Bijeljini - Foto: RTRS
Upis studenata u BijeljiniFoto: RTRS

Slobodnih mjesta za samofinansirajuće studente u Bijeljini ima na Fakultetu poslovne ekonomije i na svim odsjecima Pedagoškog fakulteta.

Srđan Damjanović, dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina kaže da ove godine prvi put nisu ispunili upisnu kvotu i da je slobodno još 60 mjesta za samofinansirajuće studente koji školarinu plaćaju 440 maraka godišnje.

Momčilo Pelemiš, dekan Pedagoškog fakulteta, kaže da je do sada upisano 160 studenata i da su ostala još 82 slobodna mjesta i to za studente koji se sami finansiraju.

Slobodnih mjesta ima i za upis na odjeljenjima Pravnog i Poljoprivrednog fakulteta van sjedišta Univerziteta u Bijeljini, takođe za samofinansirajuće studente.

Budući brucoši, biraju studijske programe rukovođeni različitim motivima, troškovima, ličnim željama ili potrebama tržišta rada.

Prijave za upis u drugom upisnom roku primaju se do petka 28. avgusta, a prijemni ispiti polagaće se 31. avgusta.