latinica  ћирилица
24/08/2015 |  18:12 | Autor: RTRS

Pedro: Murinjo me ubijedio da dođem u Čelsi

Doskorašnji fudbaler Barselone Pedro oprostio se danas od katalonskog kluba, samo dan pošto je zablistao na debiju u Čelsiju.
Pedro Rodrigez (FOTO: sempreinter.com) -
Pedro Rodrigez (FOTO: sempreinter.com)

Španski napadač je prešao u londonski klub za 30 miliona evra sa željom da dobije više minuta na terenu, a u prvom meču u ekipi Žozea Murinja imao je gol i asistenciju u pobjedi nad Vest Bromvičom od 3:2.

On je rekao da nije zbog novca napustio Barsu, već zbog činjenice da ne bi mogao da igra u startnoj postavi pored Mesija, Nejmara i Suaresa, piše B92.

"Ne radi se o novcu, želio dam da igram više. Sa jedne strane sam tužan jer sam otišao. Imao sam opciju da ostanem, to je i klub želio. Sa svima sam razgovarao, ali Čelsi me je privukao. Bilo bi najlakše da sam ostao, ovo je teška odluka. Ali, odlučio sam da rizikujem. Barselona je najbolji klub na svijetu, nema nigdje takvog mesta. Ali, prešao sam u klub koji mi se sviđa i gdje ću igrati više. Prošla sezona je bila jedna od mojih najslabijih, konkurencija je bila velika i nisam mnogo igrao. Јa sam ambiciozan, ali sam znao da ću teško dobiti više minuta", rekao je Pedro.

On je otkrio da su ga željeli i Siti i Јunajted, ali da je Čelsi bio najkonktretniji.

"Polaskan sam što su interesovanje pokazali najveći engleski klubovi Mančester junajted, Mančester siti i Čelsi, ali me je Čelsi ubijedio. Razgovarao sam sa Žozeom Murinjom, tačno je da me je pozvao. Svidjelo mi se to što mi je rekao. Ubijedio me", kazao je 28-godišnji fdubaler.

Pedro je prošao kroz omladinski pogon Barselone, a za prvi tim debitovao je 2008. godine. Za katalonski klub je odigrao 204 utakmice i postigao 58 golova, dok je za reprezentaciju Španije upisao je 51 nastup i postigao je 16 pogodaka.