latinica  ћирилица
24/08/2015 |  20:53 | Autor: RTRS

Košarkaši Srbije posjetili Јerusalim

Košarkaška reprezentacija Srbije boravila je u Izraleu, gdje je odigrala dvije kontrolne utakmcie pored Evropsko prvenstvo koje počinje u septembru.
Košarkaši Srbije posjetili Јerusalim (FOTO: kss.rs) -
Košarkaši Srbije posjetili Јerusalim (FOTO: kss.rs)

Izabranici Aleksandra Đorđevića pobijedili su domaću selekciju u oba meča, a današnje slobodno prije podne iskoristili da posjete Јerusalim, stoji na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

"Orlovi" su bili na Maslinskoj gori, odakle se pruža sjajan pogled na Stari grad. Uslijedile su zatim posjete Crkvi Bogorodičinog groba, Hramu vaskresenja Hrsitovog (Crkvi Hristovog groba) i Zidu plača. Reprezentaciji Srbije učinjena je posebna čast jer su grčki monasi, mimo uobičajenog programa posjete, uveli srpske košarkaše u odaju sa relikvijama u kojoj se nalazi i relikvija časnog krsta.

Reprezentativci Srbije utorak iz Tel Aviva imaju let za Zagreb, odakle će autobusom nastaviti do Ljubljane. Posljednje dvije utakmice u sklopu priprema za Evrobasket 2015. košarkaši Srbije odigraće protiv selekcije Slovenije, najprije 27. avgusta u Ljubljani, a dva dana kasnije u Banja Luci.