latinica  ћирилица
25/08/2015 |  09:01 | Autor: TANЈUG

Vojska Srbije na vojnim vježbama u Rusiji u avgustu i oktobru

Na trilaterarnoj vojnoj vježbi specijalnih snaga Srbije, Rusije i Bjelorusije, koja će krajem avgusta i početkom septembra biti održana u Rusiji, učestvovaće 60 pripadnika Vojske Srbije, piše današnja Politika.
Vojska Srbije - Foto: TANЈUG
Vojska SrbijeFoto: TANЈUG

"Kao glavna aktivnost planiran je padobranski i helikopterski desant u okviru specijalne operacije", navelo je Ministarstvo odbrane u odgovoru na pitanje beogradskog lista.

Trilaterarna vojna vježba Srbije, Rusije i Bjelorusije, pod nazivom "Slovensko bratstvo 2015", a na koju je, navodi list, Brisel imao primjedbe da bi Srbija trebalo da svoju spoljnu bezbjednosnu politiku prilagodi Evropskoj uniji, biće održana na poligonu u blizini Novorosijska.

Iz Ministarstva odbrane su naveli i da će Vojska Srbije u oktobru sa 15 pripadnika, na poligonu "Ašuluk" u Rusiji, učestvovati na letno-taktičkoj vežbi BARS 2015.

Na toj vježbi će se usavršavati taktičke radnje sa ciljem da se obuči posada vazduhoplova za odbijanje napada protivnika i zaštitu sopstvenih jedinica i objekata, prenijela je Politika.