latinica  ћирилица
29/08/2015 |  10:18 | Autor: B92

FIFA o napadu Murinja na Evu Karneiro u septembru

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) raspravljaće u septembru o ponašanju menadžera Čelsija Žozea Murinja prema doktorki Čelsija Evi Karneiro.

Karneirova i fizioterapeut DŽon Firn ušli su na teren kako bi ukazali pomoć Edenu Azaru meča sa Svonsijem, zbog čega je Belgijanac morao da napusti teren, iako nije bio ozbiljnije povrijeđen.

Čelsi je tada ostao sa desetoricom igrača na terenu, pošto je prethodno golman Tibo Kurtoa bio isključen, a Murinjo je svoj bijes iskalio na doktorki. Odmah poslije utakmice je rekao da je ljekarski tim reagovao impulsivno i naivno.

Portugalski stručnjak je Karneirovoj i Firnu zabranio da sede na klupi, takođe im je ukinuo pojedine povlastice, ali je najavio da ne znači da će ta odluka ostati na snazi do kraja sezone.

Ljekarski komitet FIFA sastaće se 11. septembra i tada će raspravljati o slučaju doktorke Čelsija. Očekuje se da će Komitet jasno istaći da podržava tim doktora koji djeluju u interesu svojih igrača.

"Ovaj slučaj još jednom pokazuje koliko je teška pozicija timskih doktora. Želim da raspravim sa svojim kolegama i vidim da li nam treba posebna deklaracija kojom bismo sa lekarske strane mogli da pomognemo doktorima timova", rekao je predsjedavajući Komisije Majk D'Huh.

Murinjo se poslije svojih komentara našao na udaru kritika, ali je odbio da odstupi od svog stava.