latinica  ћирилица
30/08/2015 |  15:18 | Autor: TANЈUG

S. Arabija: Požar u stambenom kompleksu, šest žrtava

Najmanje šest osoba je poginulo i 206 povrijeđeno u požaru u stambenom kompleksu u istočnom gradu Kobar, gdje stanuju strani radnici zaposleni u velikom saudijskom naftnom gigantu.

Generalna direkcija za civilnu odbranu saudijskog ministarstva unutrašnjih poslova saopštila je da su neki od povrijeđenih u kritičnom stanju i da su žrtve različitih nacionalnosti, prenosi AP.

Požar je izbio jutros oko 6.00 časova po lokalnom vremenu u podrumu stambenog kompleksa "Radium" u istočnom gradu Kobar koji koristi i državni naftni gigant "Saudi Aramko" za smještaj svojih radnika, prenijela je agencija AP.

Vlasti su navele da su stanovnici okolnih zgrada evakuisani helikopterima koji su učestvovali u operaciji spasavanja zajedno sa vatrogascima, dodaje AFP.

Očevici su naveli da je najmanje 30 vozila hitne pomoći stiglo, vatrogasi, spasioci koji pomažu u evakuaciji i tri helikoptera u stambeni kompleks od više objekata koji je "relativno nov i lijepo izgrađen".

Iz kompanije "Aramko" su naveli da je istraga u toku u stambenom kompleksu "Radium" koji čini osam šestospratnica sa ukupno 486 stanova koje koriste, između ostalih, saudijska državna kompanija za smještaj dijela stranih radnika od ukupno 55.000 svojih zaposlenih, dodaje Rojters.