latinica  ћирилица
30/08/2015 |  15:23 | Autor: TANЈUG

Optužen stranac za bombaški napad u Bangkoku

U Bangkoku je optuženi 28-godišnji stranac za bombaški napad u prestonici prije dvije nedjelje, kada je ubijeno više od 20 ljudi, a preko 100 je ranjeno, većinom turista, javio je britanski Bi-Bi-Si.

Tajlandska policija je navela da je osumnjičeni učestvovao u napadu i da je optužen za ilegalno posjedovanje oružja, ali da on nije muškarac koji se vidi na snimku televizije ČTV da ostavlja torbu u džamiji Eravan, prije eksplozije.

Tajlandska policija je napadača opisala kao 28-godišnjeg stranca, koji je uhapšen juče u Nong DŽoku, na periferiji Bangkoka.

Komandant tajlandske vojske, general Udomdej Sitabutr izjavio je za AFP da muškarac, do sada, nije sarađivao sa istragom.

"Moramo da nastavimo ispitivanje i da ga urazumimo tako da bude kooperativniji, dok mi moramo da pazimo da ne kršimo prava osumnjičenog", rekao je general.

Bi-Bi-Si navodi da nacionalnost uhapšenog nije potvrđena, mada su lokalni mediji naveli da bi mogao da bude iz Turske, pošto je policija u njegovom stanu pronašla veliki broj falsifikovanih turskih pasoša.

Bomba je odjeknula u prepunoj džamiji 17. avgusta i tada je poginulo više od 20, dok je preko 100 ljudi ranjeno, uglavnom turista.

Eksplozija se desila preko puta hrama Eravan, popularne turističke destinacije, na raskrsnici Radžprasong, gdje su se prethodnih godina organizovane brojne demonstracije.