latinica  ћирилица
31/08/2015 |  11:32 | Autor: RTRS

Požar na Trebeviću lokalizovan (VIDEO)

Požar koji je zahvatio dio Trebevića polako se lokalizuje i ne prijeti naseljenim mjestima ni putnim komunikacijama. Nakon što je požar izašao iz minirane zone, pripadnici Vatrogasne jedinice iz Istočnog Sarajeva lokalizovali su požar.
Požar na Trebeviću - Foto: RTRS
Požar na TrebevićuFoto: RTRS

Veći dio požara je ugašen. U nekoliko navrata intervenisale su i vatrogasne ekipe i presjekle napredovanje vatre. Uglavnom je gorjelo nisko rastinje i šiblje dok miniran teren nije dozvolio vatrogascima da ga u potpunosti ugase. U jutarnjim časovima su se čule dvije detonacije pa se pretposavlja da je požar aktivirao mine preostale iz proteklog rata.

I dalje se vide dva kraka požara u dijelu za koji se tvrdi da je miniran pa vatrogasci osmatraju ta mjesta u slučaju da vatra krene prema putnim komunikacijama i stambenim objektima.

Iz vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo poručuju da nema mjesta panici i strahu jer su ekipe na terenu, prate situaciju i u svakom trenutku mogu intervenisati. Prema procjenama vatrogasaca, požar bi do kraja dana trebalo da bude ugašen. 

Uzrok požara još nije poznat, ali se pretpostavlja da je riječ o ljudskom faktoru.