latinica  ћирилица
04/09/2015 |  14:46 | Autor: SRNA

Čubrilović: Na predstojećim sjednicama set reformskih zakona (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da će u nastavku pete redovne sjednice parlamenta biti razmatrano sedam prijedloga reformskih zakona, a na šestoj posebnoj sjednici četiri prijedloga i nacrta tih zakona.
Nedeljko Čubrilović, predsjednik NSRS - Foto: RTRS
Nedeljko Čubrilović, predsjednik NSRSFoto: RTRS

"Po usvajanju nacrta zakona, rok je šest mjeseci da bude sačinjena forma prijedloga. Za dio zakona rok ističe danas, što je Vlada ispoštovala, dok se za zakone sa nivoa BiH nije uspjelo doći do prijedloga iz razumljivih i opravdanih razloga", rekao je Čubrilović novinarima.

On je ponovio da su akti predviđeni planom i programom rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu usvojeni i da se razmatraju najavljenom dinamikom.

Čubrilović je naveo da su u dnevni red šeste redove sjednice uvršetne rezolucije o genocidu nad Јermenima i u Srebrenici, ali da njihovo razmatranje zavisi od usvajanja dnevnog reda.

On je napomenuo da u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije zaprimljen prijedlog poslanika NDP-a Drgana Čavića o osudi zločina NDH u Drugom svjetskom ratu.

Peta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena u utorak, 8. septembra.