latinica  ћирилица
04/09/2015 |  15:25 | Autor: SRNA

Panić: Opština Stanari interesantna investitorima

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić rekao je da, zahvaljujući profesionalnom radu lokalne uprave, Stanari postaju veliko gradilište, te se šalje jasna poruka investitorima da ulažu na ovom području.
Dušan Panić - Foto: SRNA
Dušan PanićFoto: SRNA

Panić je istakao da su svi organi uprave konstituisani i rade u punom kapacitetu.

On navodi da se stanovnicima šalje jasna poruka da opština omogućava iskorak za bolji život i da to oni već osjećaju jer su Stanari veliko gradilište.

- Ono što smo obećali, za kratko vrijeme smo i ispunili. Punjenje budžeta je zadovoljavajuće i prema dinamici. Budžet za narednu godinu biće mnogo veći, a na njegovoj izradi počinjemo od 15. septembra - rekao je Panić nakon današnjeg prijema za predstavnike boračkih kategorija, privrede, poljoprivrede prosvjete, sporta i kulture.

On je napomenuo da se lokalna uprava u radu ne oslanja na budžetski sistem i javnu potrošnju, već isključivo na realni sektor.

Panić je prijem organizovao u okviru programa obilježavanja svečanosti koja će biti organizovana u čast prve godišnjice od formiranja dana opštine Stanari - 9. septembra.

Današnjem prijemu prisustvovao je i poslanik iz Stanara u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Јerinić.

U opštini Stanari 2. februara održani su prvi lokalni izbori. Političke stranke SNSD, SDS, SP, PDP i DNS prešle su cenzus od tri odsto za učešće u radu Skupštine opštine Stanari.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici 9. septembra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.

Poslanici su usvojili i dopunu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srpske, kojom se utvrđuje da teritoriju Srpske čini i opština Stanari.

Do usvajanja ovih zakona, Stanari su bili u sastavu grada Doboja.