latinica  ћирилица
04/09/2015 |  18:18 | Autor: B92

Peković jedini kandidat za predsjednika KK Partizan

Nekadašnji košarkaš Partizana Nikola Peković biće novi predsjednik "crno-bijelih", potvrđeno je na zvaničnom klupskom sajtu.
Nikola Peković  (Foto: gazettenet.com) -
Nikola Peković (Foto: gazettenet.com)

Kako se navodi u saopštenju, Radna komisija je na sastanku u petak jednoglasno predložila kandidaturu Pekovića za predsjednika kluba, sa njim je obavljen razgovor i on je prihvatio ponuđenu funkciju.

Prijedlog će biti i zvanično iznet pred Skupšitnu kluba na vanrednom zasedanju.

"Sa velikim zadovoljstvom i ponosom obavještavamo javnost da je Nikola Peković jedini kandidat Radne komisije za predsjednika novog Upravnog odbora kluba", navodi se u saopštenju.

Radna komisija će nastaviti rad na zakazivanju Skupštine kluba u skladu sa procedurom. Članovi komisije su Mlađan Šilobad, Ilija Držić, Dragan Todorić, Budimir Krstović i Mirko Tišma.

Crnogorski košarkaš je boje Partizana branio od 2005. do 2008. godine. Ukoliko preuzme čelo kluba, Peković neće biti prvi aktivni košarkaš koji će biti i predsjednik Partizana, pošto je to isto bio Vlade Divac pre 15 godina.

Peković ima još tri godine ugovora sa Minesota Timbervulvsa, u čijim redovima je od 2010. godine. Tokom karijere, crnogorski centar je igrao još za Atlas i Panatinaikos.

Podsjećamo, Partizan je ostao bez predsjednika početkom prošle nedjelje, kada je Predrag Saša Danilović podnio neopozivu ostavku na tu funkciju.