latinica  ћирилица
05/10/2015 |  08:49 | Autor: B92

Liverpul otpustio Rodžersa

Fudbalski klub Liveprul otpustio je menadžera Brendana Rodžersa poslije remija u derbiju Mersisajda sa Evertonom.

Liverpul je na svom sajtu objavio da je raskinuo saradnju sa Rodžersom koji je bio menadžer od juna 2012. godine.

To je bio peti uzastopni remi 'Crvenih' rezultatom 1:1. Posljednjih nedjelja spekulisalo se da su potencijalni nasljednici Karlo Ančeloti i Јirgen Klop.

Sjeverni Irac nije imao mnogo uspjeha sa ekipom sa Enfilda, ali je prije dvije sezone bio veoma blizu da osvoji titulu. Јedno klizanje Stivena DŽerarda u duelu sa Murinjovim Čelsijem koštalo ga je trofeja u Premijer ligi i onoga što svaki navijač Liverpula želi.

“Želimo da izrazimo našu iskrenu zahvalnost Brendanu Rodžersu za značajan doprinos klubu i divljene na uloženom napornom radu i posvećenosti. Svi mi smo iskusili neke divne trenutnke sa Brendanom kao menadžerom i uvjereni smo da će uživati u dugoj karijeri. Iako je ovo bila veoma teška odluka, vjerujemo da predstavlja najbolju moguću opciju za uspjeh na terenu. Ambicija i pobjede je srce onoga što želimo da dovedemo u Liverpul i vjerujemo da će nam ova promjena omogućiti najbolje šanse da u tome uspijemo“, navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Iz uprave su najavili da već razmišljaju i rade na dovođenju nasljednika.

“Potraga za novim menadžerom je u toku i nadamo se da ćemo ga potpisati blagovremeno i odlučno.“

Rodžers je poslije igračke karijere počeo trenersku 2008. godine u Votfordu, da bi prije dolaska u Liverpul vodio još Reding i Svonsi Siti.