latinica  ћирилица
05/10/2015 |  08:58 | Autor: B92

Benites: Ispustili smo dva boda

Trener Real Madrida Rafael Benites nije bio zadovoljan remijem u gradskom derbiju s Atletikom (1:1) u gostima.
 - Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

“Ispustili smo dva boda – bili smo dominantni u prvom poluvremenu, uradili šta je trebalo, ali su nas oni u nastavku stavili pod dodatni pritisak i igrali su sa dodatnim intenzitetom. Imali smo šanse iz kontri, ali nedostajala nam je preciznost u završnici“, rekao je Benites.

“Moramo odati priznanje i Atletiku, borili su se i napadali, ali po načinu na koji se meč odvijao ipak mislim da smo mi izgubili dva boda. Imali smo vođstvo, a onda smo napravili dvije greške. U posljednjih 15 minuta Atletiko je kontrolisao meč, ali to smo mi činili u većem dijelu susreta“, dodao je španski stručnjak.

Benites je obrazložio i odluku da zamijeni strijelca jedinog gola Karima Benzemu.

“Bio je dobar, ali želio sam da osvježim tim po bokovima – Bejlovom brzinom uspjeli smo da igramo i na drugim dijelovima terena dok je Ronaldo držao sredinu navale. Time smo zadržali oštricu u napadu“.

Golman Reala Kejlor Navas odbranio je jedanaesterac Grizmanu pri vođstvu svog tima.

“Željeli smo pobjedu, ali bolje i bod nego ništa. Atletiko je tvrd orah, probali smo da ih slomimo, ali nismo uspjeli do kraja. Treba da ispravimo greške, ali mislim da smo generalno igrali dobro uprkos tome što nije bila baš atraktivna utakmica“, kaže golman Madriđana.

Real je sada drugi na tabeli sa 15 bodova, koliko imaju i Selta i Barselona, dok Atletiko zauzima petu poziciju sa 13 osvojenih bodova.