latinica  ћирилица
05/10/2015 |  09:22 | Autor: RTRS

U Njemačkom derbiju Bajern lako sa Borusijom

Širom Evrope sinoć je odigrano nekoliko veoma zanimljivih mečeva. U njemačkom derbiju Bajern je bez većih problema savladao Borusiju iz Dortmunda 5:1.

U velikom derbiju osmog kola Bundeslige na ’Alianc areni’ nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobjednika.

Tomas Miler je načeo mrežu gostujuće ekipe u 26. minutu. Isti igrač je devet minuta kasnije duplirao vođstvo, ovoga puta sa penala koji je iznudio Tijago Alkantara.

Borusija je do poluvremena smanjila golom Obamejanga u 36. minutu. Robert Levandovski pogodio je u nastavku u 46. i 58. minutu, a tačku na ubjedljiv trijumf stavio je Mario Gece u 66. minutu.

Fudbaleri Kelna pobijedili su u gostima ekipu Šalkea 3:0. Gost je poveo u 45. minutu golom Entonija Modestea. Na sljedeći pogodak čekalo se sve do 80. minuta kada je Gerhart potvrdio trijumf. Konačan rezultat četiri minuta kasnije postavio je Coler.

Čudesna utakmica viđena je sinoć u Briselu. U duelu 10 kola belgijske lige Anderleht i Mehelen igrali su neriješeno 1:1.

Mehelenov golman Fransoa Žile je odbranio tri penala. Anderleht je u prvih 15 minuta imao dva jedanaesterca, ali je golman Žile prvo odbranio udarac Prata sa bijele tačke, a u 14. minutu je na isti način zaustavio Okaku. Domaćini su ipak stigli do prednosti u 55. minutu preko Okake. U 89. minutu je sudija i treći put pokazao na bijelu tačku u korist Anderlehta, a Žile je i treći put odbranio! Ovog puta Tilemansu! Da Anderlehtovo veče bude potpuni pakao, potrudio se njegov defanzivac Kara Mbođ. On je nespretnom reakcijom pogodio svoju mrežu u 94.minutu i častio Aleksandra Јankovića bodom.

Porto nastavlja da melje svoje protivnike. Ovoga puta u goste mu je došao Belenenses koji s klupe predvodi Rikardo Sa Pinto, a Porto ih je ispratio sa četiri gola u mreži. U 53. minutu Hesus Korona pogodio i otvorio protivnika, da bi samo dva minuta kasnije Јasin Brahimi duplirao prednost domaćih. Pobjedu zmajeva potvrdili su Pablo Osvalda u 79 i Ivan Markano u 86 minutu.