latinica  ћирилица
05/10/2015 |  17:53 | Autor: SRNA

SNSD: Mektić nije ništa uradio za ono što mu je nadležnost

Savez nezavisnih socijaldemokrata ocijenio je danas da ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić "u suštini ne zna ništa" i da nije ništa uradio za ono što mu jeste nadležnost.
SNSD -
SNSD

U saopštenju SNSD-a navodi se da javnost u Republici Srpskoj "itekako zna da je takozvani Savez za promjene SDS-a i PDP-a dobio vlast u Sarajevu isključivo milošću Bakira Izetbegovića, pa su tamo "manji od makovog zrna".

"Naše je mišljenje, a to su do sada i dokazali, da ih zanimaju isključivo fotelje u koje smještaju svoje neznalice. Najbolji primjer da je to tako je Dragan Mektić, čiji svaki istup uveseljava novinare i bošnjačke političare. Taj samozvani ministar Bosne i Hercegovine se miješa u sve i svašta, a u suštini, ne zna ništa", ocjenjuje se u saopštenju.

Prema navodima SNSD-a, da je Mektić neznalica, pokazuje i to da "daje status zaštićenog svjedoka Gordanu Miliniću koji se stalno pojavljuje na Telalviziji BN".

U saopštenju se dodaje da zaštićeni svjedok mora ostati nepoznat javnosti, a da je Mektićevom svjedoku "važno da hvali Tužilaštvo BiH da radi časno i pošteno, a sve sa ciljem da pred najavljeni referendum u Srpskoj bošnjački političari dobiju i navodnu srpsku pomoć u odbrani antisrpskog Tužilaštva i Suda BiH".

"Mektićev čovjek biće, kako je on sam rekao, i novi direktor Sipe, kome je vjerovatno namijenjeno da puno ne pita, već samo da hapsi po Banjaluci. Mektić dakle istražuje, optužuje, presuđuje, a očito najmanje zna o svojoj stvarnoj i vrlo ograničenoj nadležnosti", naglašavaju iz SNSD-a.

Iz ove stranke navode da Mektić nije ništa uradio za ono što mu jeste nadležnost. "Tako ispada da se nije desio pokušaj ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici, za čiju bezbjednost su bile nadležne službe i agencije kojima je Mektić koordinator", dodaje se u saopštenju.