latinica  ћирилица
07/10/2015 |  11:43 | Autor: TANЈUG

Opozicija 11. dan u protestu ispred crnogorskog parlamenta

Funkcioneri, poslanici, aktivisti i pristalice opozicionog parlamentarnog Demokratskog fronta oglušili su se o zahtjev nadležnih gradskih službi da danas do 10,30 sati uklone šatore sa glavne gradske saobraćajnice ispred republičkog parlamenta u centru Podgorice.
Protest u Podgorici (foto: Vijesti online) -
Protest u Podgorici (foto: Vijesti online)

Iako su gradski čelnici zaprijetili da, ukoliko organizatori 11-dnevnog protesta DF-a, sami ne uklone šatore i binu, to će učiniti nadležne gradske službe, ali se to do podneva nije dogodilo.

Lideri i poslanici DF-a kao i njihove pristalice okupili su se jutros na mjestu održavanja protesta. Osim poslanika DF-a na skupu su bili nezavisni poslanici Mladen Bojanić, Obrad Gojković i Novica Stanić.

Načelnik Komunalne policije Glavnog grada Goran Јanković rekao je juče na konferenciji za novinare da rok za uklanjanje šatora i ostalog mobilijara sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog ističe danas i objasnio da komunalna policija, prilikom uklanjanja šatora i mobilijara, u skladu sa Zakonom, može zatražiti i asistenciju policije.

"I pored svih prijetnji da će ukloniti ovo, vidite da nema nikog. Ovu binu i šatore prvo su pozvani da brane poslanici DF-a i oni će to učiniti", rekao je predsjednik Nove srpske demokratije i poslanik DF-a Andrija Mandić. On je građane pozvao i da večeras dođu na protest u 18.30 i najavio da će sutra u ostalim gradovima ponovo biti organizovanje šetnje.

"Ako se u narednom periodu pojavi neko iz glavnog grada to prepustite nama, vi ostanite iza jer nećemo dozvoliti da izbije bilo kakav incident. Odavde nas niko neće pomjeriti", kazao je Mandić.

Potpredsjednik Pokreta za promjene i poslanik DF-a Branko Radulović zahvalio je građanima na velikom jedinstvu. 

"U svakom momentu koliko nas ovdje ima možemo imati 10 puta više. Ova ekipa ovdje uvijek je imala isti cilj, uvijek je voljela jednako Crnu Goru. Dobili smo dva takozvama rješenja jedno od komunalne policije a drugo od MUP-a. Koliki je haos pokazuju dva rješenja i dva konrradiktorna stava. Ne vidim nijedna kola jutros", rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, Predsjedništvo i Poslanički klub DF-a poručio je da se ne pomjeraju sa tog mjesta do ispunjenja ciljeva, a to su prelazna vlada i slobodni izbori.