latinica  ћирилица
07/10/2015 |  11:48 | Autor: Nezavisne

Branimir Glavaš uvježbava stranačku gardu u crnim uniformama (VIDEO)

Osuđenik za ratni zločin Branimir Glavaš u tajnosti organizuje vježbe nekolicine desetina mladića, koji su okupljeni u Slavonsku sokolsku gardu, prenose hrvatski mediji.

"Pozor! Slavonska sokolska gardo, domovini vijerni!" - čuje se glas koji odzvanja u praznoj sportskoj dvorani Tehničke škole u Osijeku.

"Uvijek vijerni" - odjekuje odgovor iz grla 30 mladića obučenih u crne odore s crnim beretkama na glavama. Na lijevoj ruci odore im je grb, a na prsluku s lijeve strane natpis "Slavonska sokolska garda" ispod kojeg je logo HDSSB-a, stranke koju je osnovao Branimir Glavaš, koji i lično nadgleda pripreme, kako saznaje Јutarnji list, počasne jedinice koja se priprema za svoje prvo javno predstavljanje u četvrtak 8. oktobra na Saboru stranke u osječkoj dvorani Zrinjevac.

Kako prenosi list riječ je o jedinici koja izgleda kao prava vojna jedinica. Јedino što nemaju oružje, već u rukama drže stranačke i državne zastave. Iz HDSSB-a poručuju da se ne događa ništa posebno.

“To su samo pripreme za Sabor. Ništa neobično i ništa posebno“, rekao je jedan visokopozicionirani HDSSB-ovac.

Prema pisanju portala 24sata.hr, već tri sedmice u sportskoj dvorani Tehničke škole u Osijeku uveče se okuplja 30-ak mladića u punoj snazi, koji po dolasku oblače uniforme slične vojnim i policijskim i vježbaju marširanje.

Podsjetimo, Branimir Glavaš je početkom godine pušten iz zatvora u Mostaru gdje je služio kaznu zbog ratnog zločina počinjenog nad Srbima u Osijeku.

Glavaš je bio osuđen u slučajevima "garaža" i "selotejp" na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine, a odslužio je tri petine zatvorske kazne, i to u zatvorima u BiH, po svojoj volji.

Međutim, Ustavni sud Hrvatske ukinuo je presudu kojom je u ovim slučajevima bio pravosnažno osuđen na osam godina, i od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak.