latinica  ћирилица
09/10/2015 |  12:24 | Autor: SRNA

Gavranović podsjetio na značaj Nedjelje djeteta

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je danas da je suštinski značaj Nedjelje djetata u tome da se javnost podsjeti izvornih prava djece kao budućih nosilaca razvoja društva i da se promoviše porodica kao najveća vrijednost u društvu.
Nedjelja djeteta - Foto: RTRS
Nedjelja djetetaFoto: RTRS

"Prava djeteta su garantovana međunarodnim kovencijama i mi smo dužni da to sprovodimo", rekao je Gavranović i naglasio da je dužnost odraslih da djeci omoguće uslove za normalno odrastanje i bolji život.

On je podsjetio da je grad Banjaluka prije nekoliko godina u gradskoj Skupštini promovisao Povelju o pravima djeteta i tada počeo da se uključuje u manifestacije kojima se obilježavaju prava najmlađih.

Gavranović je danas u banjalučkoj Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" prisustvovao priredbi "Čarobni grad", centralnoj manifestaciji Nedjelje djeteta u Banjaluci.

Priredbu "Čarobni grad" zajednički su organizovali učenici i nastavnici Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" i udruženje "Sva djeca svijeta".

Obilježavanje Nedjelje djeteta na području Banjaluke počela je 5. oktobra kada su mališani od gradonačelnika Slobodana Gavranović dobili ključeve grada.