latinica  ћирилица
10/10/2015 |  13:27 | Autor: SRNA

Sarajevo: Otvoren simpozijum "Nove tehnologije u sportu 2015"

U Sarajevu je danas otvoren simpozijum "Nove tehnologije u sportu 2015", čiji je organizator Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Resorni ministar Adil Osmanović je, prilikom otvaranja simpozijuma, izjavio da je ovo ministarstvo već iniciralo mnoge aktivnosti s ciljem stvaranja uslova za nesmetano funkcionisanje sportskih aktivnosti i njegov brži razvoj na cijelom prostoru BiH.

Prema Osmanovićevim riječima, Ministarstvo civilnih poslova, u čijoj je nadležnosti i sport, pokrenulo je u prethodnom periodu niz aktivnosti na intenzivnijem rješavanju nagomilanih problema koje godinama prate ovu oblast, značajnu za svaku zemlju i društvo.

"Ovim simpozijumom BiH je dokazala da prati međunarodne trendove u sportu, stvarajući na taj način ambijent u kojem je otvorena široka mogućnost komunikacije, istraživanja i razmjene iskustava stručnjaka za sport iz BiH, regiona i Evrope, čime se jača akademska mreža, što je preduslov za potpuniji i snažniji razvoj sporta", istakao je Osmanović.

Deseti simpozijum "Nove tehnologije u sportu" organizovali su Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Sarajevu i Olimpijski komitet BiH uz podršku Ministarstva civilnih poslova BiH.

Cilj simpozijuma "Nove tehnologije u sportu" jeste da trenere, nastavnike, sportske menadžere, naučnike i ostale sportske radnike, uvede u nove tehnologije u sportu i time doprinese razvoju sporta u BiH, kao i razvoju naučno-istraživačkog rada zasnovanom na korišćenju modernih tehnologija.

I ove godine predavači simpozijuma su eminentni stručnjaci iz oblasti menadžmenta u sportu iz Evrope, regije i BiH.