latinica  ћирилица
12/10/2015 |  19:29 | Autor: B92

Zvezda uputila žalbu na suđenje Јavora

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom uputio je zvanično žalbu ABA ligi na suđenje na utakmici sa Cedevitom u Zagrebu.
KK Crvena zvezda (vectorportal.com) -
KK Crvena zvezda (vectorportal.com)

Crveno-bijeli su u derbiju kola, u reprizi prošlosezonskog finala, poraženi od Zagrepčana sa 74:72, a u redovima šampiona Srbije i regiona istakli su da je u tom duelu viđeno mnogo grubih sudijskih grešaka.

“Klub sa Malog Kalemegdana je u obrazloženju na četiri stranice naveo čak 14 grubih sudijskih grešaka i previda zapisničkog stola i delegata, od kojih je posljednji, poslije promašenog slobodnog bacanja Luke Babića, u posljednjim sekundama meča, bio i najveći. Uz žalbu, u kojoj se navode i previdi poput poništenog koša Skorcanitisa, KK Crvena zvezda Telekom je priložio i opsežan video materijal čelnicima ABA lige, sa greškama koje je mahom činio jedan sudija, za koga je tek u ponedjeljak detaljnom analizom utvrđeno da je od 2009 .godine, stalni i glavni akter utakmica dva kluba u Zagrebu, i to sa istim ishodom“, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Iako Zvezda nijednog trenutka u saopštenju ne imenuje sudiju za kojeg smatra da je odgovoran za grube greške, iz priloga statistike devet mečeva između Cedevite i Zvezde jasno je da se misli na Damira Јavora iz Slovenije.

“KK Crvena zvezda Telekom je zato, sada već jasno shvatajući namjeru, zatražio oštro sankcionisanje tog sudije. KK Crvena zvezda Telekom zato javnosti prilaže statistiku prethodnih devet utakmica koje su odigrane u Zagrebu. Mijenjali su se treneri, igrači, akteri tih mečeva, osim jednog“, dodaje se u saopštenju.

Iz redova šampiona Srbije ističe se da je namjera žalbe da se zaštite interesi kluba, ali i srpske košarke, jer se, po riječima crveno-bijelih dešavanjima u Zagrebu u nedelju uveče nova liga našla na velikom ispitu.

“KK Crvena zvezda Telekom neće dozvoliti da stvari van terena riješavaju one na parketu, i da se urušava višegodišnji napor beogradskog kluba da u sportskim okvirima pobjeđuje najbolji“, naglašava se u saopštenju.