latinica  ћирилица
13/10/2015 |  15:57 | Autor: SRNA

Podgorica: Poziv Stoltenbergu na "slobodnu teritoriju" ispred parlamenta

Demokratski front neće prisustvovati zajedničkom sastanku opozicije sa generalnim sekretarom NATO-a Јensom Stoltenbergom u Skupštini Crne Gore, ali su spremni da to urade na "slobodnoj teritoriji ispred crnogorskog parlamenta".
Protest u Podgorici (foto: Vijesti online) -
Protest u Podgorici (foto: Vijesti online)

Јedan od lidera DF-a Nebojša Medojević rekao je na konferenciji za novinare da je taj politički savez dobio poziv da se šef njihovog poslaničkog kluba sastane sa Stoltenbergom.

"Zbog toga što DF ne učestvuje u radu parlamenta, mi nismo prihvatili taj poziv i uputili smo inicijativu Stoltenbergu da, ukoliko želi da razgovara o važnim temama kao što su razlozi zbog čega najsnažniji klub poslanika ne učestvuje u radu parlamenta, možemo da se nađemo na ovoj slobodnoj teritoriji", naveo je Medojević.

U DF-u su, kako je naveo, spremni da Stoltenbergu prenesu da DF protestuje zbog toga što je već dokazana krađa na svim izborima, što smatraju da parlament nije legitimno formiran na bazi slobodno izražene volje građana, nego na bazi izbornih krađa i da se u Crnoj Gori produbljuje politička kriza.

Komentarišući današnju sjednicu Skupštine Crne Gore na Cetinju, on je rekao da je zadovoljan što su "opozicione kolege prihvatile poziv DF-a da ne učestvuju u radu parlamenta".

Medojević je naveo da bi ostatak opozicije mogao mnogo da pomogne i sebi i DF-u ukoliko nastavi sa bojkotom parlamenta.