latinica  ћирилица
14/10/2015 |  10:14 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o formiranju radne grupe za izradu plana borbe protiv terorizma

Vlada Republike Srpske razmatraće danas prijedlog odluke o formiranju radne grupe za izradu akcionog plana Vlade za prevenciju i borbu protiv terorizma.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i prijedlog rebalansa Finasijskog plana Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske za 2015. godinu, a razmotriće i prijedlog odluke o prestanku rada Јavne ustanove "Novi urbanistički zavod Republike Srpske".

Vlada Srpske trebalo bi da razmatra Informaciju o inicijativi Udruženja građana Bijeljine za donošenje zakona o privatizaciji Fabrike šećera u Bijeljini, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o načinu izmirenja duga privrednog društva "Hemijska prerada kukuruza" iz Kozarske Dubice prema Republici Srpskoj, te informacija o zahtjevu privrednog društva "Svislajon IAT" Trebinje za odgađanje blokade računa.

Vlada bi trebalo da razmatra i Nacrt zakona o bibliotečko-informacionoj djelatnosti, kao i prijedlog mišljenja o inicijativi za izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koju je podnijela Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske.

Predviđeno je i razmatranje prijedloga zaključka o prihvatanju inicijative za pregovore sa Međunarodnim fondom za razvoj /IFAD/ na osnovu Programa razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima.

Na dnevnom redu je razmatranje informacije o planiranju i dodjeli sredstava udruženjima građana, te informacije o rješavanju problema smještaja pravosudnih institucija Republike Srpske u Trebinju.