latinica  ћирилица
14/10/2015 |  12:29 | Autor: SRNA

Izdat nalog za hapšenje sina Svetozara Marovića

Bivši direktor Zavoda za izgradnju Budve Stevica Dragović priveden je rano jutros u Budvi po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a izdat je nalog za hapšenje Miloša Marovića i Marka Vujovića u okviru istrage koja se vodi oko prodaje i razmjene 26.000 metara kvadratnih u zeleđu plaže Јaz, javljaju crnogorski mediji.
Miloš Marović - Foto: vijesti.me
Miloš MarovićFoto: vijesti.me

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva saopšteno je da je uhapšeno lice čiji su inicijali S.D. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja.

"Dva lica, za čije je lišavanje slobode takođe izdat nalog, nisu dostupna. Riječ je o licima čiji su inicijali M.M. i M.V. za koja se sumnja da su izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja i zloupotreba službenog položaja putem pomaganja", dodaje se u saopštenju.

Crnogorski mediji navode da su nalozi izdati za Milošem Marovićem, sinom visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, i Markom Vujovićem, njegovim kumom.

U okviru ove afere, navode mediji, status svjedoka saradnika dobio bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i bivši direktor Auto-moto društva /AMD/ Budva Igor Trnski, dok su u istražni zatvor upućeni osumnjičeni bivši gradonačelnik Lazar Rađenović, vlasnik budvanske firme "Megapromet" Miodrag Mitrović, bivši direktor budvanskog katastra Mirjana Marović, te procjenitelji Marko Radunović, Milka Lazarević i Ljubiša Baćević.

Dragović je bio osuđen na godinu zatvora zbog "zloupotrebe ovlašćenja u privredi podstrekavanjem" u slučaju "AMD Budva".

Dragović, Trnski i još nekoliko osoba su u slučaju "AMD Budva" proglašeni krivim da su državnu imovinu Auto-moto društva upisali na privatne firme i pokušali da pribave protivpravnu imovinsku korist od preko tri miliona evra.