latinica  ћирилица
14/10/2015 |  15:10 | Autor: B92

Samoopredjeljenje jajima na Seljimija (VIDEO)

Pripadnici radikalnog opozicionog pokreta Samoopredjeljenje gađali su jajima zamjenika ministra spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Petrita Seljimija.
Pripadnici Samoopredjeljenja gađali jajima Petrita Seljimija (foto: Screenshot/koha.net) -
Pripadnici Samoopredjeljenja gađali jajima Petrita Seljimija (foto: Screenshot/koha.net)

Seljimija su jaja pogodila u glavu dok je izlazio iz lokala "Soma" u Prištini, koji se nalazi u blizini zgrade vlade, objavio je portal prištinskog dnevnika Koha ditore.

"Kako smo i ranije rekli, ni jedan od eksponenata ove vlade neće moći normalno da nastavi da radi dok se ne povuku sporazumi sa Srbijom i o demarkaciji sa Crnom Gorom", navedeno je u saopštenju tog pokreta.

Oni smatraju da nema smisla da predstavnici vlasti nastave normalno i opušteno da žive dok, kako navode, "državu prodaju i destabilizuju a građani i dalje siromaše".

Iz Samoopredjeljenja kažu da je "Seljimi poznat po svom prijateljstvu sa Ivicom Dačićem, čovjekom koji je Kosovo nazvao ID-om".

"Petrit Seljimi i njegovi šefovi neće moći lako da rade, ukoliko se ne povuku", navedeno je u saopštenju.

Oni su najavili da će isto proći svaki zvaničnik kosovske vlade.

Taj Pokret je objavio i snimak na kome se vidi kako Seljimija gađaju jajima.

Nakon što su ga gađali jajima, Seljimi je aktiviste pokreta Samoopredjeljenje nazvao kriminalcima i fašistima.

"Samo što sam napadnut od fašističkih kriminalaca Samoopredjeljenja. Moj je odgovor - sutra idem u Aziju da tražim više glasova za učlanjenje u Unesko", napisao je Seljimi na svom Tviter nalogu.