latinica  ћирилица
19/11/2015 |  06:24 ⇒ 09:50 | Autor: Agencije

Ubica dvojice vojnika OS BiH izvršio samoubistvo

Osumnjičeni za ubistvo vojnika OS BiH, Enes Omeragić izvršio je samoubistvo, potvrdio je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH. Kako je saopšteno napadač Enes Omeragić raznio se bombom u svojoj kući.
Rajlovac - Foto: klix.ba
RajlovacFoto: klix.ba

U ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Rajlovac sinoć oko 19 časova dogodila se pucnjava u kojoj su ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH.

Ubijeni su vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić. Oni su radili na formacijskim mjestima vozača u bataljonu Vojne policije Brigade taktičke podrške.

Јedan vojnik koji je izgubio život u Rajlovcu je iz Nevesinja, a drugi iz Viteza.

Kako FTV javlja napadač je pri ulasku u kladionicu uzvikivao Alahu ekber.

Komesar MUP-a KS Vahidin Ćosić rekao je da se osumnjičeni za ubistvo vojnika ubio neposredno prije dolaska policije u kuću.

- Dobili smo informacije gdje bi se počinioc mogao nalaziti. Tri lokacije bile su blokirane i neposredno prije dolaska policije čula se detonacija. Ulaskom u prostoriju zatečeno je tijelo muške osobe koja je izvršila samoubistvo - rekao je Ćosić.

Rekao je da je kuća na nekoliko spratova, te da na spratu na kojem je pronađeno tijelo osumnjičenog nije zatečen niko drugi.

- Utvrdiće se motivi i pravci policijskog djelovanja, a poduzimaju se sve konkretne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja događaja - rekao je Ćosić.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je sinoć nakon sjednice Savjeta da je ovo pucanj u državu.