latinica  ћирилица
19/11/2015 |  12:49 | Autor: Index.hr

"Vijesti umeta" prijete - BiH je prelivena krvlju mudžahedina, slijedi još gora odmazda

Radikalni islamisti s internet portala "Vijesti umeta", najavili su osvetničke pohode u znak odmazde za napade na ciljeve terorističke organizacije Islamske države i obećali još više žrtava širom Evrope preko koje će, "teći krv i vijoriti se zastava njihove organizacije" te zaprijetili bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

Dva dana nakon pokolja u Parizu portal je veličao postupke terorista. "Gdje su vam sad vaši avioni i vaša tehnologija, kamere i praćenje i vaša vojska kojom se ponosite? Znajte da sve to pada u vodu kada se borite protiv onoga koji je iznad vas i protiv onoga koji je stvorio to što posjedujete.Znajte da vam pomoći i spasa nema osim da primite Islam. U suprotnom vama je samo sablja ispod vrata i metak u čelo lijek", navodi se.

Nakon jučerašnjeg napada u Sarajevu, koji je izveo muškarac za kojeg se smatra da je bio vehabija  podsjećamo na neke od gnusnih prijetnji koje su islamisti prenosili preko svog bloga.

"Vijesti umeta" najavile šerijat u BiH.

Komentirajući osude i najave bezbjednosnih agencija u BiH da će procesuirati objave na ovom portalu autori teksta poručili su da sljedbenike Islamske države nisu mogle zaustaviti francuske ili američke službe, a kamoli vlasti BiH te su najavili krvavu odmazdu.

"Vama slijedi odmazda još gora od ove i još gorča. Budale jedne, Bosna je prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat. Tako nam Alaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će vam uskoro glave s vaših vratova skidati", navodi portal "Vijesti umeta" blizak terorističkoj organizaciji ID.