latinica  ћирилица
19/11/2015 |  13:09 | Autor: SRNA

Američki senator - suspendovati bezvizni režim za turiste iz Francuske

Američki senator Rend Pol, kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju, poziva na suspenziju bezviznog režima za turiste iz Francuske radi zaštite bezbjednosti SAD.
Senator Rend Pol - Foto: Getty Images
Senator Rend PolFoto: Getty Images

Njega brine mogućnost da "neki francuski građani, koji gaje veliko neprijateljstvo prema civilizaciji, američkoj vladi i miru, mogu ući u avion kako bi stigli" u SAD".

Rend je predstavio prijedlog zakona kojim bi bio uveden tridesetodnevni period čekanja za sve putnike u SAD, dok američke vlasti provedu potpunu provjeru.

Građani 38 zemalja, među kojima su 23 iz EU, koji sada ne trebaju vizu za turistički boravak u SAD, bili bi uključeni u tu izmjenu.

Rend Pol je prije nekoliko mjeseci ocijenio da SAD ne mogu pobijediti "Islamsku državu", jer indirektno učestvuju u finansiranju te terorističke organizacije.

Pol tvrdi da rukovodstvo SAD finansira saveznike "Islamske države", odnosno takozvanu "umjerenu opoziciju", a ta sredstva odlaze direktno islamistima.

"Islamska država" je na taj način dobila milijardu američkih dolara u vidu američkih vozila "Hamer - smatra Pol.

Rend Pol je sin političara Rona Pola i obojica su poznati po želji da SAD budu pozitivan faktor u svijetu - navode analitički portali.

Pol se protivi promociji "gej prajd" ideologije, učešću Amerike u ratovima širom svijeta, agresivnoj spoljnoj politici Bijele kuće i zalaže za ekonomske sisteme koji će onemogućiti tajkunima da zloupotrebljavaju institucije s ciljem enormnog bogaćenja.