latinica  ћирилица
19/11/2015 |  17:14 | Autor: Agencije

Podignuta optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Bara

Crnogorsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsjednika Opštine Bar Žarka Pavićevića i nekadašnje direktorke Zavoda za izgradnju Bara Danijele Krković zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili lokalni budžet za dva miliona evra, objavili su danas podgorički mediji.
Bar (foto: en.wikipedia.org) -
Bar (foto: en.wikipedia.org)

Pavićević je član glavnog odbora vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i uhapšen je 21. septembra zbog sumnje da je oštetio budžet opštine za 2,93 miliona evra.

Krković se tereti da je "falsifikovanjem službene dokumentacije u kompaniji Zavod za izgradnju Bara  pomogla Pavićeviću da pribavi imovinsku korist i gradsku kasu olakša za 2.000.000 evra".

Pavićević je bio vlasnik Zavoda i on se tereti da je bez odobrenja lokalne skupštine zaključio ugovor o izgradnji stambeno-poslovnog objekta u Baru, te da je obavezao opštinu da će otplaćivati kredit u slučaju da to ne učini njegova firma.

Istraga je pokrenuta i protiv Zavoda za izgradnju Bara u stečaju, a u specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal formiran je predmet o poslovanju tog preduzeća i Pošte Crne Gore, prenosi podgorička Pobjeda.