latinica  ћирилица
19/11/2015 |  19:43 ⇒ 21:21 | Autor: RTRS

Porodica Radić: Čekamo da nam jave kada će biti sahranjen Nedeljko (VIDEO)

Najbliži članovi porodice ubijenog vojnika Nedeljka Radića, tragičnu vijest saznali su iz sredstava informisanja.
Nevesinje, porodica ubijenog - Foto: RTRS
Nevesinje, porodica ubijenogFoto: RTRS

Terorizam je, kažu Nevesinjci, još jednom zakucao na vrata naše svakodnevice. Rodbina, prijatelji i sugrađani ubijenog Radića imaju samo jedno pitanje - Zašto? Porodicu Radić poznaju kao mirnu, skromnu i čestitu. Vanrednu sjednicu održao je danas i lokalni Forum za bezbjednost. Lokalne organizacije, institucije i policijske strukture dogovorile su tješnju saradnju.

Nemanjina ulica u Nevesinju, u kojoj živi porodica Radić, danas je utihnula. U stanu gdje živi majka ubijenog Nedeljka, okupila se rodbina. Sestra Daliborka Kašiković je u šoku. Kaže da je za pucnjavu u Rajlovcu saznala iz medija. Na dvije telefonske poruke, oko 22.00 časa, brat nije odgovorio.

Ubijeni Nedeljko je pripadnik Oružanih snaga BiH od prije osam godina. Neko vrijeme radio je u Banjaluci, a potom prešao u Sarajevo. Iza njega je ostala supruga i dvogodišnja djevojčica.

Rodbina je ogorčena, jer još nemaju zvaničnih informacija, a oprečne plasiraju pojedini mediji. U nevjerici su i stanovnici Nevesinja. Pomiješani su ogorčenje i strepnja. Članovi Foruma za bezbjednost građana su na vanrednom okupljanju dogovorili  češću i redovnu razmjenu informacija lokalnih organa i institucija, i policije.

Porodica Nedeljka Radića, ubijenog sinoć u terorističkom napadu u Rajlovcu, do boravka naše ekipe u Nevesinju, nije imala informaciju o tome kada će Nedeljko biti sahranjen.