latinica  ћирилица
21/11/2015 |  11:43 ⇒ 19:40 | Autor: SRNA

Završena antiteroristička vježba "Štit" (FOTO/VIDEO)

Smotrom jedinica danas je završena velika antiteroristička vježba bezbjednosnih službi u Srbiji pod nazivom "Štit" koja je uspješno održana na više lokacija u Beogradu.
Antiteroristička vježba u Beogradu - Foto: Screenshot
Antiteroristička vježba u BeograduFoto: Screenshot

Vježba je počela prikazom rješavanja talačke krize na aerodromu "Nikola Tesla" i na Željezničkoj stanici. Centralni dio vježbe održan je ispred Palate Srbija.

Bezbjednosne službe uspješno su danas završile pokaznu vežbu terorističkog napada na Željezničkoj stanici u Beogradu, čime su pokazali da su spremni da brzo reaguju u slučaju nepredviđenih situacija, u kojima su i civili taoci.

To je bio dio velike antiterorističke akcije svih bezbjednosnih službi u Srbiji, u kojoj je učestvovalo više stotina pripadnika Bataljona za protivteroristička dejstva "Sokolovi", Bataljona vojne policije specijalne namjene "Kobre", 204. Vazduhoplovne brigade, Garde, Riječne flotile, Žandarmerije, Bezbjednosno-informativne agencije.

Dodik i Vučić na antiterorističkoj vježbi u Beogradu (foto: Tanjug)

Vježbu su pratili premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Po okončanju vježbe, premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je svima koji su u njoj učestvovali na uspješno obavljenom poslu. Poručuje da su srpske jedinice obučene i spremne za sve izazove.

"Vidjeli smo nedavno teroristički napad, važno je da svi sarađujemo i logično Republika Srpska najviše je oslonjena na Srbiju, rekao je predsednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je čestitao pripadnicima bezbednosnih, policijskih i vojnih snaga na današnjoj pokaznoj vežbi koja simulira borbu protiv terorizma, i istakao da je veoma važno da su te snage i u Srbiji i u Republici Srpskoj obučene za slučaj napada terorista.