latinica  ћирилица
21/11/2015 |  12:52 ⇒ 20:17 | Autor: SRNA

Ministarstvo bezbjednosti: "Anonimusi" nisu objavili našu bazu podataka

Ministarstvo bezbjednosti BiH saopštilo je da hakerska organizacija "Anonimusi" iz Hrvatske nije objavila baze podataka ovog ministarstva. "Navedeni podaci nisu dio nikakve baze informacija Ministarstva bezbjednosti BiH.
Anonimusi - Foto: Screenshot
AnonimusiFoto: Screenshot

Pogotovo nije riječ o tajnim ili skrivenim podacima, kako je tendenciozno prezentovano, uprkos činjenici da su upravo ti podaci ranije bili dostupni i objavljivani u medijima i na društvenim mrežama", rečeno je Srni u Ministarstvu bezbjednosti BiH.

Hakerska organizacija "Anonomusi" iz Hrvatske objavila je juče video u kome kažu kako dolaze u BiH, jer se tamo nakon Pariza desio teroristički napad, te da će se na interntu boriti protiv mudžahedina i grupa koje podržavaju teroriste i "Islamsku državu".

Oni su na društvenoj mreži Fejsbuk juče počeli da objavljuju podatke više lica iz BiH za koje tvrde da su povezani sa terorizmom i da podržavaju "Islamsku državu".

Mediji su prenijeli da su fotografije i podaci koje su objavili hakeri "Anonimusa" veoma sliči bazi podataka Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/.