latinica  ћирилица
23/11/2015 |  08:18 ⇒ 09:35 | Autor: Vesti

Bugari prave crtać sa likovima iz slavenske mitologije (VIDEO)

Crtać "The Golden Apple" projekat je ekipe koju čine uglavnom Bugari i njegov cilj je da likove iz bugarske i balkanske mitologije približi današnjim gledaocima baveći se aktuelnim temama.
Crtać "The Golden Apple" - Foto: Screenshot/YouTube
Crtać "The Golden Apple"Foto: Screenshot/YouTube

"The Golden Apple" je crtać koji se bazira na mitologiji i folkloru istočne Evrope. Priča se odvija u prostranim planinama gdje magla izlazi iz kose moćnih Zmeu duhova i personifikovana godišnja doba hodaju kroz šumu. Ovo je epski svijet baziran na mitologiji Balkana u kom ljudi koriste magična zvona za borbu protiv noćnih mora, svijet u kome pjesma vile može da bude i blagoslov i najveća kletva.

Iako je radnja crtaća smještena u egzotično i fantastično okruženje, on će se baviti savremenim temama koje interesuju današnje gledaoce.

Industrijalizacija, ksenofobija, društveno izopštavanje i rasizam samo su neke od tema koje se provlače kroz priču o mitskim junacima.

Na ideju o crtaću došli su Bugari, koji čine i veći dio ekipe koja radi na njemu, pa se on prirodno najvećim dijelom temelji na bugarskoj i balkanskoj mitologiji.

Uskoro će pokrenuti kampanju za sakupljanje sredstava na Kikstarteru ili nekom sličnom sajtu, a svi koji žele da se ovaj projekat realizuje najnovije vijesti mogu pratiti na njihovom nalogu na Tviteru, Fejsbuku ili na zvaničnom sajtu.