latinica  ћирилица
23/11/2015 |  14:03 | Autor: TANЈUG

Raspored utakmica petog kola Lige šampiona

Grupna faza Lige šampiona ulazi u finiš, sutra je na programu polovina utakmica petog kola, a najzanimljivije biće u Tel Avivu gdje Makabi sa Predragom Rajkovićem na golu i Slavišom Јokanovićem na klupi dočekuje Čelsi.
Liga šampiona - Foto: RTS
Liga šampionaFoto: RTS

Grupna faza Lige šampiona ulazi u finiš, sutra je na programu polovina utakmica petog kola, a najzanimljivije biće u Tel Avivu gdje Makabi sa Predragom Rajkovićem na golu i Slavišom Јokanovićem na klupi dočekuje Čelsi.

Londonski tim je minulog vikenda protiv Noriča 1:0, više igrom nego rezultatom, najavio izlazak iz krize, a pobeda je Branislavu Ivanoviću i Nemanji Matiću neophodna na putu do osmine finala.

"Odigrali smo odličan meč za vikend, postigli smo samo jedan gol, ali je veoma važno što nismo primili gol. Slijedi Makabi i nadam se samo jedna u nizu pobjeda", izjavio je oporavljeni Eden Azar sa zajst Čelsija.

Koliko je ova utakmica važna menadžeru "plavaca" Žoze Murinju najbolje ilustruje podatak da je ekipa već u nedjelju popodne doputovala u Izrael kako bi što spremnija dočekala meč.

U drugom duelu Porto na svom terenu protiv Dinama iz Kijeva može sebi da reši brige oko druge faze, ali i da pomogne Čelsiju.

U A grupi biće zanimljivo videti kao će se Roma suprostaviti Barseloni, samo tri dana posle rapsodije Katalonaca protiv Reala u Madridu. Takođe, težak ispit očekuje Bajer iz Leverkuzena u Borisovu, protiv BATE-a sa Mladenovićem i Milunovićem.

Bajern i Olimpijakos sastaće se na Alijanc areni, u meču gdje remi i jedne i druge vodi dalje, dok će Arsenal juriti pobjedu protiv Dinama i nadati se povoljnim vijestima iz Minhena.

Konačno, u H grupi Zenit je već završio posao, ali sigurno da će željeti da pobijedi Valensiju i pruži šansu Gentu i Lionu da do samog kraja ostanu u igri.

Raspored utakmica petog kola Lige šampiona:

Grupa E:

BATE Borisov - Bajer Leverkuzen, Barselona - Roma.

Tabela: Barselona 10, Roma 5, Bajer Leverkuzen 4, BATE Borisov 3.

Grupa F:

Arsenal - Dinamo Zagreb, Bajern - Olimpijakos.

Tabela: Bajern 9, Olimpijakos 9, Dinamo Zagreb 3, Arsenal 3.

Grupa G:

Porto - Dinamo Kijev, Makabi Tel Aviv - Čelsi

Tabela: Porto 10, Čelsi 7, Dinamo Kijev 5, Makabi Tel Aviv 0.

Grupa H:

Zenit - Valensija, Lion - Gent.

Tabela: Zenit 12, Valensija 6, Gent 4, Lion 1.

Utakmice u Borisovu i Sank Peterburgu počinju u 18 sati, a ostale od 20.45.